Niks Nieuws #01

Schrijvers en spoken word-artiesten Marco Martens en Luan Buleshkaj delen een voorliefde voor wordplay en punchlines en zijn minstens zo geïnteresseerd in de waan van de dag. De wereld is immers geschift, nietwaar? Liever dan zich laten verleiden tot Twitterfitties of verheffende vingertjes doen de heren met Niks Nieuws waar ze goed in zijn: de actualiteit vangen in mooie teksten.

Niks Nieuws is een terugkerend format met wisselende gasten en perspectieven. Voor deze reeks werken Martens en Buleshkaj samen met Marlon Penn, die zowel een muzikale als een tekstuele duit in het zakje doet. Daarnaast gaan ze met journalisten in gesprek over de achterkant van de journalistiek. Deze gesprekken zijn later ook als podcast te beluisteren. Voor deze reeks zijn o.a. Willemijn de Koning (Zaal3, Den Haag), Aybala Carlak (Theater Walhalla, Rotterdam) en Christian Jongeneel (Studium Generale, Eindhoven) te gast.

Verwacht spoken word, liedjes, interviews en improvisatie van een duo dat samen meer jaren ervaring heeft dan sommige rocksterren aan levensjaren halen. Een goede afloop wordt – geheel in de lijn van het NOS-journaal – niet gegarandeerd.

Niks Nieuws #01 wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Fonds ZoZ, Volkskracht, de Erasmusstichting en Gemeente Rotterdam.

Aanbevolen artikelen