Backward Turkey

Een luisterervaring; een roadmovie in tekst en muziek; een tragikomische vertelling; Marco Martens schetst in Backward Turkey een portret van een generatie die meer in het hoofd dan in het lijf zit. Op talige wijze doet hij verslag van zijn onbeholpen zoektocht beter naar zijn lijf te leren luisteren, aan de hand van een festivalervaring met twee vrienden.

Backward Turkey

Backward Turkey, vernoemd naar Martens’ onnavolgbare dronkemansdansje, is een samenwerking met multi-muzikant Michiel van Iersel. Tijdens de zomer van 2021 was de luistervoorstelling gratis beschikbaar door een QR-code te scannen op een van onze partnerlocaties in Rotterdam, Eindhoven, Nijmegen en Schiedam. Tijdens de lockdown van januari 2022 besloten we Backward Turkey online beschikbaar te maken.

De Gewone Mens

Backward Turkey is mede mogelijk gemaakt door Bibliotheek Gelderland Zuid, De Nieuwe Oost | Wintertuin, Buiten Zinnen en Mensen Zeggen Dingen (Nijmegen), Stichting Droom en Daad (Rotterdam), Bibliotheek Schiedam en Stichting Cultuur Eindhoven. Voor het schrijven van de voorstelling ontvingen de makers bijdragen van Fonds Podiumkunsten en het Sena Muziekproductiefonds. De audiovoorstelling werd opgenomen bij Uncle Gabe in Eindhoven en er werd samengewerkt met Jessica Borst (dramaturgie), Klim van de Laarschot (vormgeving), Fred Ernst (fotografie) en Jos Nargy (stem Simon). Backward Turkey is een productie van De Jongens van Hiernaast.

Aanbevolen artikelen