Niks Nieuws #0.1

Schrijvers en spoken word-artiesten Marco Martens en Luan Buleshkaj delen een voorliefde voor wordplay en punchlines en zijn minstens zo geïnteresseerd in de waan van de dag. De wereld is immers geschift, nietwaar? Liever dan zich laten verleiden tot Twitterfitties of verheffende vingertjes doen de heren met Niks Nieuws waar ze goed in zijn: de actualiteit vangen in mooie teksten.

Niks Nieuws is een terugkerend format met wisselende gasten en perspectieven. Tijdens de eerste reeks staat Marlon Penn Luan en Marco bij en voor de tweede editie werkt het duo samen met Michline Plukker. Tevens gaan Martens en Buleshkaj iedere show in gesprek met een journalist over de achterkant van wat er speelt. Verwacht spoken word, liedjes, interviews en improvisatie van een duo dat samen meer jaren ervaring heeft dan sommige rocksterren aan levensjaren halen. Een goede afloop wordt – geheel in de lijn van het NOS-journaal – niet gegarandeerd.

In aanloop naar NIKS NIEUWS #01 in 2021 werd eind 2020 een try-out gespeeld in Theater Zuidplein, Rotterdam, in co-productie met Stichting IMPACT.

Aanbevolen artikelen